Gumi Dealer Company Kft.
2724 Újlengyel, Dózsa György utca 11.
Adószám: 28758242-2-13.
Közösségi adószám: HU28758242
Cégjegyzékszám: 13-09-207475

Adatvédelmi tájékoztató

1. Általános rendelkezések

A Gumi Dealer Company Kft. (továbbiakban: Társaság / Adatkezelő) a jelen Adatkezelési tájékoztatót bocsátja ki annak érdekében, hogy az általa nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatosan megismert személyes adatok kezelésére vonatkozó rendelkezéseket meghatározza. Jelen Tájékoztató kibocsátásával a Társaság célja az, hogy biztosítsa az adatkezelési tevékenységek jogszerű nyilvántartását és adminisztrációját, illetve az adatbiztonság megfelelő szintjét.

A Társaság elkötelezett felhasználói, illetve ügyfelei személyes adatainak védelmében, továbbá kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az Adatkezelő a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, amely a kezelt személyes adatok a lehető legmagasabb fokú biztonságát garantálja. Az Adatkezelő a személyes adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen.

Az Adatkezelő a jelen szabályok kialakításakor különös tekintettel vette figyelembe az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: Infotv.) rendelkezéseit, illetve az Európai Parlement és a Tanács (EU) 2016/697 számú rendeletét („GDPR-rendelet”; továbbiakban: Általános adatvédelmi rendelet).

Jelen Adatkezelési tájékoztató hatálya kiterjed a Társaság valamennyi, természetes személyeket értintő adatkezelési tevékenységére, különösképpen a honlapján (www.gumidealer.hu) végzett adatkezelési tevékenységekre. A Tájékoztató a Társaság honlapján történő közzététel napján lép hatályba. A közzététel napja 2018. május 25. napja. A Társaság fenntartja magának a jogot, hogy az Adatkezelési Tájékoztatót a felhasználók előzetes értesítése nélkül egyoldalúan módosítsa.

Az Adatkezelő kizárólag a felhasználók által megadott, vagy a törvényben meghatározott adatokat kezeli az alábbiakban meghatározott célokból. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében a felhasználó e hozzájárulását az adatkezelés bármely szakában visszavonhatja. A kezelt személyes adatok körének arányban kell állnia az adatkezelés céljával, azon nem terjeszkedhet túl.

Az Adatkezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A felhasználó által megadott adatokért, azok helyességéért és valódiságáért a felhasználó felelős. A tévesen, vagy szándékosan hibásan megadott adatokból eredő károkért az Adatkezelő akkor sem felel, ha az adat téves jellegét felismerhette volna.

A személyes adatokat az Adatkezelőnek kizárólag az erre felhatalmazott munkatársai kezelhetik a jelen tájékoztatóban foglaltak alapján. Az Adatkezelő az általa kezelt személyes adatokat a tájékoztatóban meghatározott Adatfeldolgozókon kívül harmadik félnek nem adja át. Az Adatfeldolgozók kizárólag az Adatkezelővel kötött szerződés, és a tőle kapott utasítások szerint jogosultak eljárni. Az Adatfeldolgozók további adatfeldolgozó igénybe vételére csak az Adatkezelők hozzájárulásával jogosultak.

1. Adatkezelő személye

Társaság elnevezése: Gumi Dealer Company Kft.
Székhely / Levelezési cím: 2724 Újlengyel, Dózsa György utca 11.
Cégjegyzék szám: 13-09-207475
Adószám: 28758242-2-13
E-mail cím: info@gumidealer.hu
Telefonszám: +36/70-386-9090


• Adatvédelmi tisztviselő

A Társaságnál adatvédelmi tisztviselő nem került kijelölésre. Az Adatkezelő ugyanis nem minősül közhatalmi szervnek vagy közfeladatot ellátó szervnek, tevékenységei nem foglal magába olyan műveletet, amely a felhasználók rendszeres és szisztematikus, nagymértékű megfigyelését teszi szükségessé, továbbá az Adatkezelő nem kezel különleges adatot, illetve büntetőjogi felelősség megállapítására vonatkozó határozatokra és bűncselekményre vonatkozó személyes adatot, így az Adatkezelő nem köteles adatvédelmi tisztviselő kijelölésére.


1. Értelmező rendelkezések

Személyes adat: minden olyan adat, ami alapján egy természetes személy beazonosítható;
„azonosított vagy azonosítható természetes személyre (érintett) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható” [Általános Adatvédelmi rendelet 4. cikk].

Érintett (felhasználó): bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy.

Érintett hozzájárulása: az érintett önkéntes, kifejezett és egyértelmű hozzájárulása személyes adatának, illetve adatainak kezeléséhez;
„az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez” [Általános Adatvédelmi rendelet 4. cikk].

Adatkezelés: a személyes adatokkal végzett bármilyen művelet, pl.: rögzítés, kategorizálás, megváltoztatás, továbbítás, törlés;
„a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés” [Általános Adatvédelmi rendelet 4. cikk].

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, aki az adatkezelés céljait és eszközeit – önállóan vagy másokkal együtt meghatározza, a jelen Tájékoztatóban hivatkozott szolgáltatások esetében adatkezelőnek a VIP KARSZALAGOK Kft. minősül;
„az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja” [Általános Adatvédelmi rendelet 4. cikk].

Adatfeldolgozó: „az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel” [Általános Adatvédelmi rendelet 4. cikk]; a jelen Tájékoztatóban hivatkozott szolgáltatások esetében adatfeldolgozók lehetnek: Gumi Dealer Company Kft.,CIB Bank Zrt.., Ininet Internet Kft., Armada Business Branch Kft., KBOSS.hu Kft.

Adatvédelmi incidens: olyan váratlan esemény, amely során az adatkezelő által tárolt személyes adatok károsodhatnak, megsemmisülhetnek, továbbá illetéktelen személyek azokhoz jogosulatlanul hozzáférhetnek;
„a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi” [Általános Adatvédelmi rendelet 4. cikk].

Honlap: az Adatkezelő által üzemeltetett www.gumidealer.hu internetes oldal.

Szolgáltatás(ok): az Adatkezelő által üzemeltetett, valamint az Adatkezelő által biztosított szolgáltatás(ok), amelyek elérhetők a honlapon.

1. Kezelt személyes adatok köre, jogalapja, célja, időtartama

1. Regisztrációval kapcsolatosan kezelt személyes adatok

Személyes adat Az adatkezelés célja
E-mail cím A felhasználói fiókba történő belépéshez, a kapcsolatfelvételhez, illetve a kapcsolattartáshoz szükséges.
Jelszó A felhasználói fiókba történő biztonságos belépéshez szükséges.
Adatkezelés jogalapja
A regisztráció során megadott személyes adatok kezelésének jogalapja az értintett önkéntes hozzájárulása.
Adatkezelés időtartama
Az adatok kezelésének időtartama az érintett hozzájárulásának visszavonásáig, vagy törlési kéreleméig, illetve az Adatkezelő működésének befejezéséig tart.


2. Felhasználói fiók

Személyes adat Az adatkezelés célja
Vezetéknév, keresztnév A kapcsolatfelvételhez, illetve a kapcsolattartáshoz, továbbá a felhasználó azonosításához szükséges.
E-mail cím A felhasználói fiókba történő belépéshez, a kapcsolatfelvételhez, illetve a kapcsolattartáshoz szükséges.
Jelszó A felhasználói fiókba történő biztonságos belépéshez szükséges.
Számlázási cím A szabályszerű számla kiállításához szükséges.
Telefonszám A kapcsolatfelvételhez, illetve a kapcsolattartáshoz szükséges.
Szállítási cím A megrendelt termék kiszállításához szükséges.
Adatkezelés jogalapja
A felhasználói fiókban megadott személyes adatok kezelésének jogalapja az értintett önkéntes hozzájárulása.
Adatkezelés időtartama
Az adatok kezelésének időtartama az érintett hozzájárulásának visszavonásáig, vagy törlési kéreleméig, illetve az Adatkezelő működésének befejezéséig tart.


3. Kapcsolat űrlapon megadott személyes adatok

Személyes adat Az adatkezelés célja
Név A kapcsolatfelvételhez, illetve a kapcsolattartáshoz, továbbá a felhasználó azonosításához szükséges.
E-mail cím A kapcsolatfelvételhez, illetve a kapcsolattartáshoz szükséges.
Telefonszám A kapcsolatfelvételhez, illetve a kapcsolattartáshoz szükséges.
Üzenet küldésének időpontja Technikai művelet végrehajtása.
Üzenetküldés kori IP cím Technikai művelet végrehajtása.
Adatkezelés jogalapja
A kapcsolat űrlapon megadott személyes adatok kezelésének jogalapja az értintett önkéntes hozzájárulása.
Adatkezelés időtartama
Az adatok kezelésének időtartama az érintett hozzájárulásának visszavonásáig, vagy törlési kéreleméig, illetve az Adatkezelő működésének befejezéséig tart.

4. Megrendeléshez, illetve szállításhoz szükséges személyes adatok

Személyes adat Az adatkezelés célja
Számlázási név (vezetéknév és keresztnév) A megrendelő azonosításához, szabályszerű számla kiállításához, továbbá a szerződés létrehozásához, tartalmának meghatározásához, módosításához, teljesítésének figyelemmel kíséréséhez, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítéséhez szükséges.
Számlázási cím A szabályszerű számla kiállításához szükséges.
Telefonszám A kiszállítással kapcsolatos egyeztetésekhez szükséges.
E-mail cím A kapcsolatfelvételhez, illetve a kapcsolattartáshoz, továbbá a megrendelés visszaigazolásához, illetve a kiszállítással kapcsolatos egyeztetésekhez szükséges.
Szállítási név A megrendelt termék kiszállításához szükséges.
Szállítási cím A megrendelt termék kiszállításához szükséges.
Vásárlás időpontja Technikai művelet végrehajtása.
Vásárlás kori IP cím Technikai művelet végrehajtása.
Adatkezelés jogalapja
A személyes adatok kezelésének időtartama a szerződésen, illetve a számlázási név, illetve számlázási cím esetében jogszabályi rendelkezésen alapul.
Adatkezelés időtartama
Az adatok kezelésének időtartama – a számlázási név és a számlázási cím kivételével – a megrendelt termék garancia idejenek lejártáig tart. A számlázási név és a számlázási cím eseté az adatkezelés időtartama a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján nyolc év.

1. Adatfeldolgozók

1. Szállítás

Adatfeldolgozó elnevezése: Gumi Dealer Company Kft.
Székhely: 2724 Újlengyel, Dózsa György utca 11.
Cégjegyzékszám: 13-09-207475
Adószám: 28758242-2-13
E-mail cím: info@gumidealer.hu
Telefonszám: +36/70-386-9090
Adatvédelmi szabályzata: https://www.gumidealer.hu/informacio
Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Az érintett által megrendelt termék(ek) kiszállítása, fuvarozása.
Az Adatfeldolgozó által kezelt adatok köre: Szállítási név, szállítási cím, telefonszám.
Az érintettek köre: A megrendelt termék(ek) házhozszállítást kérő természetes személyek.
Az adatkezelés célja: A megrendelt termék(ek) házhoz szállítása.
Az adatkezelés időtartama,
az adatok törlésének határideje: A megrendelt termék(ek) házhozszállításának lebonyolításáig tart.
Az adatfeldolgozás jogalapja: Az érintett hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

2. Online fizetés

Adatfeldolgozó elnevezése: CIB Bank Zrt.
Székhely: 1027 Budapest, Medve utca 4-14.
Cégjegyzékszám: 01-10-041004
Adószám: 10136915-4-44
E-mail cím: cib@cib.hu
Telefonszám: +36/1-424-2242
Adatvédelmi szabályzata: https://net.cib.hu/jogi_nyilatkozat/index
Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Online fizetés lebonyolítása.
Az Adatfeldolgozó által kezelt adatok köre: Számlázási név, számlázási cím, e-mail cím.
Az érintettek köre: Az online vásárlást kérő valamennyi természetes személy.
Az adatkezelés célja: Az online vásárlás lebonyolítása, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett visszaélések ellenőrzése.
Az adatkezelés időtartama,
az adatok törlésének határideje: Az online fizetés lebonyolításának ideje.
Az adatfeldolgozás jogalapja: Az érintett hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

3. Könyvelési feladatok

Adatfeldolgozó elnevezése: Armada Business Branch Kft.
Székhely: 1077 Budapest, Rózsa utca 23-25. 3/47
Cégjegyzékszám: 01-09-899271
Adószám: 12598111-2-42
Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Könyvelési feladatok elvégzése.
Az Adatfeldolgozó által kezelt adatok köre: Számlázási név, számlázási cím.
Az érintettek köre: Az online vásárlást kérő valamennyi természetes személy.
Az adatkezelés célja: Könyvelési feladatok.
Az adatkezelés időtartama,
az adatok törlésének határideje: A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján nyolc év.
Az adatfeldolgozás jogalapja: Az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

4. Tárhely szolgáltató

Adatfeldolgozó elnevezése: Ininet Internet Kft.
Székhely: 1063 Budapest, Szinyei Merse utca 10.
E-mail cím: info@ininet.hu
Adatvédelmi szabályzata: https://ininet.hu/adatkezelesi-tajekoztato
Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Tárhelyszolgáltatás, szerverszolgáltatás.
Az Adatfeldolgozó által kezelt adatok köre: Érintett hálózati identitása: számítógépének IP-címe és az Érintett által használt szoftverkörnyezet, valamint látogatásának időpontja, és a megtekintett oldalak címe.
Az érintettek köre: A weboldalt felkereső természetes személyek.
Az adatkezelés célja: A weboldal működésének biztosítása.


5. Számlázás

Adatfeldolgozó elnevezése: KBOSS.hu Kft.
Székhely: 1031 Budapest, Záhony utca 7.
E-mail cím: info@szamlazz.hu
Adatvédelmi szabályzata: https://www.szamlazz.hu/adatvedelem/
Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Elektronikus számlázás
Az Adatfeldolgozó által kezelt adatok köre: Számlázási név, számlázási cím.
Az érintettek köre: Az online vásárlást kérő valamennyi természetes személy.
Az adatkezelés célja: Számlázási feladatok ellátása.


• Cookie-k (sütik)

A cookie vagy süti jelentése: file-ok vagy információ darabkák, amelyeket a felhasználó internetes böngészője ment le honlapról és tárolja azokat a felhasználó gépén. A sütik egyrészről információkat gyűjtenek a honlap látogatóiról és azok eszközeikről, másrészről megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek később is felhasználásra kerül(het)nek.

A testre szabott kiszolgálás érdekében az Adatkezelő, illetve honlap üzemeltetője a felhasználó számítógépén – a felhasználó / érintett hozzájárulása esetén – kis adatcsomagot, úgynevezett. sütit (cookie) helyez el, és a későbbi látogatás során visszaolvas. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében. A sütik tehát megkönnyítik a weboldal használatát, ugyanis javítják a felhasználói élményt. Figyelemmel arra, hogy a sütik által rögzített adatok személyes adatokkal nem kapcsolhatók össze, így a sütik használatával az Adatkezelő nem kezel személyes adatokat. Az adatok kezelése kizárólag statisztikai célokat szolgál

A honlap üzemeltetője csak abban az esetben tudja elhelyezni és elemezni a sütiket, amennyiben a honlap betöltésekor felugró üzenetben a látogató (érintett) ehhez hozzájárulását adja, ezzel engedélyezve az elemzést. Az adatkezelés jogalapja tehát az érintett önkéntes hozzájárulása. Tekintettel a honlapba beépítésre került kiegészítő modulra (plug in) az érintett IP címe a sütik elfogadása esetén sem került rögzítésre, az adott látogatás minden esetben anonimizálásra kerül.

Az Adatkezelők rendszere a sütik elfogadása után az alábbi adatokat rögzíti automatikusan:

• Domain név;
• Látogatás dátuma és ideje;
• Bejelentkezési adatok;
• HTTP válaszkód;
• Meglátogatott oldalak;
• Oldalak egyéni beállításai;
• Operációs rendszer és verziószáma;
• Böngészőprogram és verziószáma;
• Képernyő felbontás;


A cookie-knak az alábbiakban részletezett fajtáit különböztethetjük meg:

A munkamenet / átmeneti sütik (session cookie-k) célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék az Adatkezelő weboldalát, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

A tárolt / állandó sütik azok a cookie-k, amelyek minden alkalommal használatba kerülnek, amikor a felhasználó az oldalra látogat. Az elemzéshez szükséges állandó cookie-k ez mutatják meg, hogy a weboldalon belül a felhasználó merre járt, milyen oldalakat és termékeket nézett meg, mit csinált. A cookie élettartamától függően marad a kliens gépen. Olyan funkciók használhatják, mint például a Google Analytics. Ezek a cookie-k nem tartalmaznak személyes adatokat és nem alkalmasak arra, hogy a látogatót beazonosítsa.

A sütit a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, cookie vagy süti megnevezéssel van lehetőség. A cookie-k alkalmazásának tiltásával a felhasználó tudomásul veszi, hogy cookie nélkül az adott oldal működése nem teljes értékű. Amennyiben a felhasználó hozzájárul a sütik elhelyezéséhez, és a későbbiekben nem törli azokat, abban az esetben a sütik 180 nap elteltével automatikusan törlődnek.

• Google Adworsd, Google Analytics, Facebook

Az Adatkezelő a weboldalán alkalmazza a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával az Adatkezelő információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt. A sütik által mentett információk alapján a Google kiértékeli, hogyan használta a Felhasználó a honlapot, továbbá a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készít. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket. A Google Analytics által létrehozott cookie-k időtartama 24 hónapra szól.

A sütik tárolását a felhasználó a böngészőjének megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban ebben az esetben előfordulhat, hogy a honlap minden funkciója nem lesz teljes körűen használható. A felhasználó megakadályozhatja, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a sütik általi, a felhasználó weboldalhasználattal kapcsolatos adatait – beleértve az IP-címet is –, ha letölti és telepíti a következő linken elérhető böngésző plugint. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu

Az Adatkezelő a Facebook és a Google AdWords hirdetési rendszerein keresztül úgynevezett remarketing hirdetéseket futtat. Ezek a szolgáltatók cookie-k, webes jelzők és hasonló technológiák használatával gyűjthetnek vagy kaphatnak adatokat az Adatkezelő weboldaláról és egyéb internetes helyekről. Ezeknek az adatoknak a felhasználásával mérési szolgáltatásokat nyújtanak, illetve hirdetéseket tesznek célzottá. Az így célzott hirdetések a Facebook és a Google partnerhálózatában szereplő további weboldalakon jelenhetnek meg. A remarketing listák a látogató személyes adatait nem tartalmazzák, személyazonosításra nem alkalmasak.

Az Adatkezelő a sütiket felhasználja arra, hogy a potenciális felhasználók felé a Google és a Facebook útján egyénre szabott reklámokat jelenítsen meg.

További információ a Google és a Facebook adatvédelmi irányelveiről az alábbi elérhetőségeken olvasható: https://policies.google.com/privacy és https://www.facebook.com/about/privacy/


1. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogai

A hozzáféréshez való jog
Az érintett tájékoztatást kérhet, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha igen, abban az esetben az Adatkezelő milyen személyes adatait, milyen jogalapon, milyen adatkezelési cél miatt, milyen forrásból, mennyi ideig kezeli. A kérelemre az Adatkezelő haladéktalanul, de legfeljebb 30 (harminc) napon belül, a megadott e-mail elérhetőségre – illetve az érintett által kért levelezési címre – tájékoztatást küld. Az Adatkezelő a tájékoztatást tömör, átlátható, közérthetően megfogalmazva, világos formában nyújtja.

A helyesbítéshez való jog
Az érintett kérheti az Adatkezelőtől, hogy valamely adatát helyesbítse, módosítsa, illetve a hiányos adatokat kiegészítse. Az Adatkezelő az erre irányuló kérelemről haladéktalanul, de legfeljebb 30 (harminc) napon belül intézkedünk, és a megadott e-mail elérhetőségre – illetve az érintett által kért levelezési címre – tájékoztatást küld az adat(ok) módosításának megtörténtéről.

A törléshez való jog
Az érintett kérheti a vele kapcsolatos adat(ok) törlését, Amennyiben az érintett, a hozzájárulás jogalapján kezelt adatok tekintetében visszavonja a hozzájárulását, abban az esetben a kezelt személyes adatok törlése kerülnek. Az Adatkezelő az adatok törléséről haladéktalanul, de legfeljebb 30 (harminc) napon belül intézkedünk, és a megadott e-mail elérhetőségre – illetve az érintett által kért levelezési címre – tájékoztatást küld az adat(ok) törlésének megtörténtéről.

Az érintett személyes adatait továbbá töröljük, ha azok kezelése jogellenes, ha az adatkezelés célja megszűnt, ha az hiányos vagy téves, és ez az állapot jogszerűen nem korrigálható – feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki – vagy a személyes adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy az adatvédelmi biztos elrendelte.

Az adatkezelés korlátozásához való jog
Az érintett az alábbi esetek valamelyikének teljesülése esetén kérheti, hogy az adatkezelő korlátozza az adatkezelést:
• az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ebben az esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
• az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
• az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
• az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen, ebben az esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Adathordozáshoz való jog
Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

A tiltakozáshoz való jog
Az érintett jogosult arra, hogy tiltakozzon az adatkezelés ellen. Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, és annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz. A döntéséről a kérelmet előterjesztőt e-mail elérhetőségre – illetve az érintett által kért levelezési címre – tájékoztatást küld.


1. Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőségek

Az érintett az előző pontban meghatározott jogaival kapcsolatos kérelmeit, illetve az adatkezeléssel kapcsolatos panaszait a Társaság fent megadott levelezési címére, illetve e-mail címére küldheti meg.

Az érintett a jogainak megsértése esetén az Adatkezelő, illetve annak tevékenysége ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. A per elbírálásra törvényszéki hatáskörbe tartozik. A bíróság soron kívül jár el. A perre az adatkezelő székhelye szerinti bíróság illetékes, de a per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

Az érintett az Adatkezelő, illetve az adatkezeléssel szemben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál panasszal élhet. A Hivatal elérhetőségei az alábbiak:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: http://www.naih.hu
Telefon: 06 (1) 391-1400
Fax: 06 (1) 391-1410

általános szerződési feltételek

Jelen általános szerződési feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) hatálya kiterjed a Gumi Dealer Company Korlátolt Felelősségű Társaság, mint eladó által kötött adásvételi szerződésekre (a továbbiakban: Szerződés).

Székhely: 2724 Újlengyel, Dózsa György utca 11.

Cégjegyzékszám: 13-09-207475

Adószám: 28758242-2-13

E-mail: info@gumidealer.hu

Telefonszám: +3670-386-9090

a továbbiakban: Eladó

            Vevő az a természetes vagy jogi személy, aki Eladó által a www.gumidealer.hu weboldalon üzemeltetett webáruházban vásárol. Kérjük Tisztelt Vevőinket, hogy figyelmesen szíveskedjenek elolvasni a jelen ÁSZF tartalmát. A webáruházban történő vásárlás egyúttal az Általános Szerződési Feltételek teljeskörű elfogadását is jelenti.

Eladó a jövőben megváltoztathatja vagy egyéb módon módosíthatja jelen ÁSZF-et. A jelen ÁSZF hatályos 2020.09.01. napjától visszavonásig, vagy annak módosításáig.

 

Megrendelés, vásárlás

Az Eladótól történő vásárlás interneten, a webáruházon keresztül lehetséges. A termékek webáruházban feltüntetett ára az adott árucikk bruttó vételára, amely az általános forgalmi adót (ÁFA) tartalmazza. A weboldalon található információkat Eladó rendszeresen frissíti, de pontatlanságok, véletlen hibák, elírások előfordulhatnak, amelyekért Eladó felelősséget nem vállal.

A kiválasztott termékeket Vevő a regisztrálás után a webáruházban, a megrendelő űrlap kitöltésével tudja megrendelni. Az űrlap kitöltése után a webáruház automatikusan e-mailt küld a vásárlás részleteivel. Az esetleges adatrögzítési hibákért Eladó felelősséget nem vállal. A vásárlást Eladó csak akkor tudja elfogadottnak tekinteni, ha a Vevő a rendeléshez szükséges adatokat maradéktalanul megadja. Ennek elmulasztásából eredő károkért, téves adatközlésért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért az Eladó nem vállal felelősséget.

 

Fizetés

A megrendelt termékek árát Vevő a termék megrendelésekor online- bankkártyával, banki átutalással vagy készpénzben utánvéttel tudja teljesíteni. A fizetési módot Vevő a megrendelő űrlapon köteles megjelölni.

 

Házhozszállítás és az áru átvétele

Eladó a megrendelt termékeket e-mail-es visszaigazolás után, saját maga házhoz szállítja, illetve a Vevőnek lehetősége van a kijelölt átvételi pontokon is átvenni a megrendelését, az előre egyeztetett időpontban. Az átvételi pontokon előzetes bejelentkezést követően a Vevő szerelési szolgáltatást is igénybe tud venni az adott átvételi pont díjazásán. A házhozszállítás Budapest teljes területén ingyenes. Pest megye területén 80.000 Ft feletti vásárlás esetén díjtalan a kiszállítás a megadott címre. 80.000 Ft alatti rendelés esetén bruttó 1250 Ft / db áron történik a kiszállítás (a díj az áfát tartalmazza). Az átvételi pontokon és a szervizekben ingyenesen átvehetők a megrendelt termékek.

Az áru átvételekor a Vevő a számla aláírásával igazolja a hiánytalan és sérülésmentes teljesítést. Vevő köteles a kiszállítás időpontjában a termékeket tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén a számlát aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem fogad el az Eladó. A kiszállítás általában 2 munkanapot vesz igénybe. Amennyiben a Vevő az Eladó által megjelölt időpontban nem tartózkodik a megadott szállítási címen és a csomag átvétele meghiúsul, a futár értesítést hagy a szállítási címen. Az értesítőn található szám segítségével a Vevőnek lehetősége van az Eladónál új szállítási cím és időpont megadására, illetve egyeztetésére. Eladó további 1 alkalommal kísérli meg a megrendelt termékek kiszállítását.

A vásárlástól való elállás joga

A megrendelt termékek kézhez vételétől számított nyolc naptári napon belül Vevőknek joguk van indoklás nélkül elállni vásárlási szándékuktól. Ebben az esetben az Eladó köteles a termékért kifizetett vételárat visszatéríteni a Vevőnek legkésőbb a termék visszaszolgáltatását követő nyolc naptári napon belül. A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik, valamint a termék visszajuttatásának költségeit is a Vevő viseli. Az Eladó kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a Vevő részére megtéríteni. A termék sérüléséből adódó költségek a Vevőt terhelik. Eladó használt terméket a vásárlástól való elállás keretén belül semmilyen körülmények között nem vesz vissza.

 

Garancia, szavatosság

Eladó az általa eladott termékre a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. Az ettől eltérő szavatossági idő vagy jótállás és ennek időtartama az adott áru mellett van feltüntetve. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvényben és a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

Amennyiben az átvett árucikk hibás, vagy a szállítás során megsérült, azt díjmentesen kicseréljük. Amennyiben erre bármely okból nincs lehetőség, a kifizetett vételárat visszafizetjük. Az árucikk cseréje csak az eredeti csomagolás és a mellékelt okmányok megléte esetén lehetséges. Az Eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan hibásak.

Eladó az általa eladott termékekre 12 hónap garanciát vállal. Az ettől eltérő garanciális idő az adott árucikken van feltüntetve, illetve a mellékelt garanciális okmányokon szerepel. A jótállási idő kezdete a számla dátuma és amennyiben a termék mellett nincs külön jótállási jegy, akkor a számla egyben a jótállási jegy is. A jótállási körbe nem eső termékeinkre a vonatkozó jogszabályokban rögzített szavatossági idő jár.

Szélsőséges út és használati körülmények esetében az Eladó fenntartja a jogot a garanciális felelősségének a jelen feltételektől eltérő mértékű szabályozására.

A garanciális igény nem érvényesíthető továbbá:

  • helytelen tárolás miatti hibákra,
  • a jármű vagy tartozékainak hibája, pl. helytelen futómű beállítás stb. által okozott hibákra,
  • a vonatkozó szabványok, és a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti, szerelési- vagy üzemeltetési hibákra,
  • nem a rendeltetés szerinti célra használt miatti meghibásodásra,
  • baleset, rongálás vagy egyéb külső behatások okozta hibákra,
  • versenyzés, sebességi vagy egyéb kísérleti használat közben bekövetkező hibákra.

 

Panaszkezelés

Vevő a termékkel vagy az Eladó tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait a fent megjelölt elérhetőségeken keresztül terjesztheti elő. Az Eladó a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha a Vevő a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor az Eladó a panaszról jegyzőkönyvet vesz fel. Az Eladó a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. A panasz elutasítása esetén Eladó az elutasítás indokáról tájékoztatja a Vevőt.

Amennyiben az Eladó és a Vevő között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita az Eladóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Vevő számára:

Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál:

Tájékoztatjuk, hogy az egyes központi hivatalok és költségvetési szervi formában működő minisztériumi háttérintézmények felülvizsgálatával összefüggő jogutódlásáról, valamint egyes közfeladatok átvételéről szóló 378/2016. (XII. 2.) Kormányrendelet értelmében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2016. december 31. napjával jogutódlással megszűnt.

Amennyiben a Vevő fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.

Az NFH általános jogutódja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamint a másodfokú ügyekben országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el. Emiatt a fogyasztók 2017. január 1-től panaszaikkal elsősorban a területileg illetékes járási hivatalokhoz fordulhatnak. Elérhetőségeket itt találhatnak: http://jarasinfo.gov.hu/.

Vitarendezési eljárás az Európai Unió online vitarendezési platformján keresztül:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

A fogyasztói jogviták online rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról (fogyasztói online vitarendezési irányelv) szóló, 2013. évi május 21.-i 524/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (a továbbiakban: rendelet) alapján az Európai Bizottság létrehozott egy online vitarendezési platformot, amely 2016. február 15-től vehető igénybe az online adásvételi vagy szolgáltatási szerződést kötők között fogyasztói jogvita esetén mind a fogyasztók, mind a kereskedők számára. A rendelet hatálya közvetlenül kiterjed az Unióban letelepedett, Magyarországon székhellyel rendelkező online adásvételi vagy szolgáltatási szerződésekben érintett kereskedőre, amennyiben közte és a fogyasztó között létrejött online adásvételi vagy szolgáltatási szerződéssel kapcsolatban fogyasztói jogvita merül fel. Határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén, uniós webáruházzal fennálló vitáját Magyarországon kizárólagosan a fővárosi kereskedelmi és iparkamara mellett működő békéltető testület dönti el ingyenesen és gyorsan. Ahhoz, hogy az online vitarendezési platformot használni tudja, előzőleg regisztrálnia kell az Európai Bizottság rendszerében, ki kell töltenie egy kérelmet hiánytalanul, majd elektronikusan beküldeni a Békéltető Testület részére a platformon keresztül. Így a fogyasztók, a távolságok ellenére egyszerűen tudják érvényesíteni jogaikat.

Békéltető testület eljárásának kezdeményezése:

Amennyiben az Eladó a Vevő panaszát elutasítja, úgy a Vevő jogosult a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes Békéltető Testülethez is fordulni. A békéltető testületi eljárása megindításának feltétele, hogy a Vevő az Eladóval közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését.  A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását az Eladó és a Vevő között. A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul. A kérelmet a békéltető testület elnökéhez kell írásban benyújtani.

Bírósági eljárás kezdeményezése:

Vevő jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény szerint. Amennyiben a fogyasztó nem fordul békéltető testülethez, vagy az eljárás nem vezetett eredményre, úgy a fogyasztónak a jogvita rendezése érdekében lehetősége van bírósághoz fordulni.

 

Felelősség

Vevő a webáruházat kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Eladó nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan okozott, továbbá az emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

Eladó kizár minden felelősséget a webáruház használói által tanúsított magatartásért. Vevő köteles gondoskodni arról, hogy a webáruház használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat se közvetlenül, se közvetett módon ne sértse. Vevő teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Eladó ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

Vevő által a webáruház használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat az Eladó jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében az Eladó jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

Az Internet globális jellege miatt a Vevő elfogadja, hogy a webáruház használata során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe véve köteles eljárni. Amennyiben a webáruház használatával összefüggő bármely tevékenység a Vevő államának joga szerint nem megengedett, a használatért kizárólag a Vevőt terheli a felelősség.

Amennyiben a Vevő a webáruház felületén kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt jelezni az Eladónak, ha az Eladó jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

 

Szerzői jogok

A webáruház szerzői jogvédelem alatt áll. Eladó a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a webáruház felületén, valamint a webáruházon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát, képet és egyéb anyagokat, a webáruház felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást).

A webáruház tartalmának, valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy az Eladó előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.

A jelen ÁSZF-ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően, a webáruház használata, illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot a Vevőnek a webáruház felületén szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára, hasznosítására. A webáruház rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások az Eladó előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel vagy hasznosíthatók.

Tilos minden olyan tevékenység, amely az Eladó adatbázisának kilistázására, rendszerezésére, archiválására, feltörésére (hack), forráskódjainak visszafejtésére irányul, kivéve, ha erre az Eladó külön engedélyt ad. Külön megállapodás, vagy az erre a célra szolgáló szolgáltatás igénybevétele nélkül tilos az Eladó által rendelkezésre bocsátott felület, illetve keresőmotorok megkerülésével az Eladó adatbázisát módosítani, lemásolni, abban új adatokat elhelyezni, vagy meglévő adatokat felülírni.

 

Személyes adatok

Eladó a Vevő adatainak a kezelését a mindenkor hatályos adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően végzi, különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendeletére. Az Eladó a Vevők adatait a Szerződés teljesítése, és a Szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. Vevő nevét/elnevezését Eladó kizárólag az átvételi pontoknak adja át. Az átvételi pont az Eladó által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosult megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni.

 

Budapest, 2020.09.01

Main Menu